Saturday, December 14, 2013

48. Bananowo-orzechowe crumble owsiane / jabłkowo-cynamonowe crumble miodowe ♡



❆Bananowo-orzechowe & jabłkowo-cynamonowe crumble❆


składnki na bananowo-orzechowe
  •  3/4 średniego banana
  • łyżka płatków owsianych
  • łyżka płatków jaglanych
  • łyżeczka syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki miodu
  • łyżeczka syropu orzechowego
  • 1/5 łyżeczki kakao
  • 1/3 łyżeczki masła orzechowego
Na dno kokilki wylewamy syrop orzechowy. Banana kroimy w plasterki, połowę z nich układamy w naczynku. Dajemy masło orzechowe i przykrywamy pozostałym bananem. Z płatków, syropu klonowego, kakao i miodu robimy kruszonkę i przykrywamy nią owoce. 

składniki na jabłkowo-cynamonowe
  •  pół jabłka
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • łyżka miodu
  • łyżeczka cynamonu
Pokrojonymi jabłkami wykładamy kokilkę, posypujemy cynamonem. Z płatków i miodu robimy kruszonkę i przykrywamy nią owoce.
Obie kokilki pieczemy 20 minut w 180 '.



Patrzcie jaki mam piękny, świąteczny stół! : D

Obudziłam się i wiedziałam, że dzisiejszy dzień będzie dobry. Zaczęłam go od cudownego śniadania, a mianowicie od crumble. Jestem zadziwiona tym, jak dawno go nie jadłam- ostatnio może... w październiku? Przygotowałam dwie wersje, gdyż śniadanie było wspólne. Ja zjadłam bananowo-orzechowe, a Babby jabłkowo-cynamonowe. Które lepsze? Nie wiem, obie wersje są świetne! :)





Którą wybierzecie? :)


8 comments:

  1. mniam, ja biorę to jabłkowe- szarlotki ponad wszystko!

    ReplyDelete
  2. to lubię!! owoce zapiekane pod pysznym chrupiącym wierzchem, i to owsianym <3

    ReplyDelete
  3. Porywam to bananowe ! Koooocham banany <3 :D

    ReplyDelete
  4. Ja nie umiem się zdecydować <3

    ReplyDelete
  5. Ja wybieram bananowe. Masło orzechowe ostatecznie mnie przekonało :)

    ReplyDelete
  6. Chyba jednak bananowe. Chociaż nie, jabłkowe! Zaraz, może jednak bananowe... Ciężki wybór, oba pysznie się prezentują!

    ReplyDelete