❆Bananowo-orzechowe & jabłkowo-cynamonowe crumble❆
składnki na bananowo-orzechowe
- 3/4 średniego banana
- łyżka płatków owsianych
- łyżka płatków jaglanych
- łyżeczka syropu klonowego
- 1/3 łyżeczki miodu
- łyżeczka syropu orzechowego
- 1/5 łyżeczki kakao
- 1/3 łyżeczki masła orzechowego
Na dno kokilki wylewamy syrop orzechowy. Banana kroimy w plasterki, połowę z nich układamy w naczynku. Dajemy masło orzechowe i przykrywamy pozostałym bananem. Z płatków, syropu klonowego, kakao i miodu robimy kruszonkę i przykrywamy nią owoce.
składniki na jabłkowo-cynamonowe
- pół jabłka
- 2 łyżki płatków owsianych
- łyżka miodu
- łyżeczka cynamonu
Pokrojonymi jabłkami wykładamy kokilkę, posypujemy cynamonem. Z płatków i miodu robimy kruszonkę i przykrywamy nią owoce.
Obie kokilki pieczemy 20 minut w 180 '.
Patrzcie jaki mam piękny, świąteczny stół! : D |
Obudziłam się i wiedziałam, że dzisiejszy dzień będzie dobry. Zaczęłam go od cudownego śniadania, a mianowicie od crumble. Jestem zadziwiona tym, jak dawno go nie jadłam- ostatnio może... w październiku? Przygotowałam dwie wersje, gdyż śniadanie było wspólne. Ja zjadłam bananowo-orzechowe, a Babby jabłkowo-cynamonowe. Które lepsze? Nie wiem, obie wersje są świetne! :)
mniam, ja biorę to jabłkowe- szarlotki ponad wszystko!
ReplyDeletePyszności :)
ReplyDeleteto lubię!! owoce zapiekane pod pysznym chrupiącym wierzchem, i to owsianym <3
ReplyDeletePorywam to bananowe ! Koooocham banany <3 :D
ReplyDeleteJa nie umiem się zdecydować <3
ReplyDeleteJabłkowe! Zdecydowanie ;)
ReplyDeleteJa wybieram bananowe. Masło orzechowe ostatecznie mnie przekonało :)
ReplyDeleteChyba jednak bananowe. Chociaż nie, jabłkowe! Zaraz, może jednak bananowe... Ciężki wybór, oba pysznie się prezentują!
ReplyDelete