Tuesday, October 29, 2013

5. Owsianka marchewkowo-jabłkowa ♡

Wieczko się uchyliło...

...gdy sypałam cynamon. Chyba dlatego owsianka wyszła tak pyszna! Cynamon uwielbiam, ale w takiej ilości jego smak był jeszcze bardziej intensywny, co zadziałało na korzyść owsianki.
 Myślałam, że najlepsza owsianka to truskawkowa z czekoladą. Jednak ta spokojnie może z nią konkurować, walcząc o miano mojego faworyta. Ciepła, gęsta, obłędnie cynamonowa, z dodatkiem kojarzących się z jesienią, działkowych: jabłek i marchwi. Pyszota!

Owsianka marchewkowo-jabłkowa

  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 200 ml płynów- woda/mleko, u mnie pół na pół
  • 2 małe starte marchewki
  • pół startego, małego jabłka
  • duuuużo cynamonu ;)
  • dodatki: ricotta, garść granoli i łyżka puree dyniowego
Płatki standardowo wrzucamy do gotującego się mleka, dodajemy cynamon i czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy jabłko, marchewkę i gotujemy jeszcze chwilkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy ulubione dodatki i zajadamy ♡


Idealna! ♡

1 comment: